مزارع پرورش آبزیان اقدامی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی
بندر هندیجان با وجود دارا بودن ۹۵ کیلومتر مرز آبی و مستعد بودن در زمینه تولید و پرورش آبزیان ولی هنوز نتوانسته حتی یک مزرعه پرورش میگو داشته باشد.
امروزه با افزایش جمعیت و نیاز به مواد غذایی مناسب از جمله آبزیان، صیادان زیادی راهی دریا شده تا صید بیشتری روانه بازار کنند با هجوم صیادان به دریا و از آنطرف زماندار بودن تخمریزی ماهیان و آماده شدن جهت صید سبب شده آبزیان بیش از اندازه مغلوب صید شوند و از این رو زنگ خطر انقراض ماهی و میگو به صدا در آورده شود.
بندر بحرکان و بندر سجافی هندیجان بهترین نوع آبزیان جهان را در خود دارند به شکلی که لذیذترین آبزیان در این منطقه استراتژیک صید میشوند. طعم ماهی و میگو این منطقه آنقدر خوشطعم و لذیذ است که از سراسر ایران برای خرید آن به این شهر سفر میکنند.
طعم لذیذ آبزیان هندیجان شهره خاص و عام در کشور شده بهطوریکه ماهی شوریده بیش از همه معروفتر و عامپسند است اما صید بیرویه سبب شده آبزیان در این منطقه در حالت انقراض قرار بگیرند.
افزایش روز افزون شمار بیکاران از یکسو، نبود شغلهای جایگزین، ورود افراد بیکار به دریا جهت امرار معاش و از سوی دیگر کمبود ذخایر آبزیان منطقه، نابودی زیستگاههای ماهی، میگو همگی سبب شده جمعیت انواع آبزیان در این منطقه حساس کاهش یابد.
اکنون زمزمههای ایجاد مزارع هزار هکتاری پرورش میگو در هندیجان شنیده میشود که برخی نیروهای بومی منطقه خواستار سرمایهگذاری در این بخش مهم و حساس شدهاند اما با برخی بیمهری یا کمتوجهیها روبهرو هستند که انتظار میرود همه مسئولان استان خوزستان و شهرستان هندیجان با این سرمایهگذاران بومی همکاری کرده تا این بخش پرورش میگو در هندیجان فعال شود.
علی شکیبایی رئیس هیئتامنا و نماینده تامالاختیار تعاونیهای پرورش میگو هندیجان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بندر هندیجان اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی میفرمایند که اقتصاد مقاومتی تنها راه برونرفت از مشکلات فعلی کشور بوده و راهی مناسب جهت بهکارگیری جوانان بیکار است.
وی افزود: هندیجان با توجه به تکقطبی بودن، سیل واردات در آن شتاب گرفته و این روند برای اقتصاد کشور بسیار خطرناک است لذا تصمیم گرفتهایم با همکاری جوانان مزارع پروش میگو جهت خودکفایی در تولید این محصولات و صادرات به بازارهای جهانی احداث کنیم.
نماینده تعاونی داران میگو هندیجان بیان کرد: متأسفانه به سبب صید بیرویه ذخایر آبزیان و منابع دریایی منطقه هندیجان در حال نابودی و انقراض هستند لذا باید چاره اساسی اندیشید تا از نابودی محیطزیست جلوگیری کنیم.
وی گفت: با توجه به منابع خدادادی و وجود زیرساختهای طبیعی ازجمله رودخانه و آبهای خلیجفارس هندیجان استعداد بسیار زیادی در پرورش هرگونه آبزیان را در منطقه دارد. جوانان بیکار این شهر میتوانند راه صد ساله را یکشبه طی و مشکلات بیکاری خود را برطرف کنند.
شکیبایی عنوان کرد: مزرعه هزار هکتاری پرورش میگو هندیجان میتواند برای 1200 نفر شغل مستقیم و غیرمستقیم از آغاز پروژه تا بهرهبرداری ایجاد کند، لذا از مسئولان استان خوزستان و هندیجان تقاضامندیم همکاری جدی در جهت تسریع اجرای طرح با ما همکاری کنند.
وی افزود: در این زمینه اداره شیلات هندیجان میتواند نقش اساسی ایفا کرده و در تسریع اجرای پروژه پرورش میگو در هندیجان کمکهای شایانی صورت دهد.
رئیس هیئتامنا مجمع تعاونی داران ولیعصر هندیجان بیان کرد: با توجه به اینکه 1200 هکتار زمین مساعد جهت آبزیپروری در شرق و غرب رودخانه زهره هندیجان که بیشتر آب دریا است، مطالعات آن توسط اداره کل شیلات استان خوزستان صورت گرفته است. وی گفت: در سال 1383 مطالعات دوازده هزار هکتار زمین بررسی و جهت استفاده مزارع آبزیپروری توسط شرکت مشاور طرح به اداره کل شیلات استان خوزستان ابلاغشده بود، اما متأسفانه حتی یک مترمربع برای پرورش آبزیان مورداستفاده و توجه قرار نگرفته است. شکیبایی عنوان کرد: با اجرای این طرح 3500 تن میگو سالانه در بیست هکتار مفید زیر کشت رفته در 33 قطعه سی هکتاری تولید و وارد چرخه اقتصاد مقاومتی میشود. با اجرای این طرح برای کشور ارزآوری خوبی میتوان تصور کرد.
منبع: ایران آکوا
26 شهریور 1396